annonse

Partileder vraker Arendalsuka: – Blir en andedam for lobbyister

VRAKER ARENDALSUKA
VRAKER ARENDALSUKA: Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier til Nationen at Arendalsuka er en lobbyfest, ikke folkefest. Her under partitimen til Sp i fjor. (Foto: NTB scanpix)

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener lobbyistene tar altfor stor plass under Arendalsuka. Han velger derfor å forlate tidlig for å besøke distriktene.

  • NTB

– Det blir få hverdagssamtaler der. Det er mye flott på Arendalsuka, men når man skal prioritere tid, er det viktigere for meg å være rundt i landet og treffe folk som ikke jobber til daglig med politikk eller politisk påvirkning, sier Vedum til Nationen.

LES OGSÅ: I dag starter Arendalsuka - dette skaper utfordringer for arrangøren

Han forlater den politiske festivalen etter partilederdebatten tirsdag kveld, og skal heller reise til Sørlandet og Røst ytterst i Lofoten for å møte folk i distriktene.

– Senterpartiet skal stille opp med debattanter. Men jeg vil heller jobbe med å få lister til lokalvalget neste høst, og være ute og møte folk, sier han.

Vedum beskriver det som strevsomt å være til stede i Arendal, fordi det rett og slett er så mange interesseorganisasjoner der.

– Arendalsuka blir en andedam for alle heltidslobbyister. Det brukes altfor mye penger på å påvirke norsk politikk og offentlighet. Folkevalgte skal representere folket i Norge, og kjempe for deres interesser, mener han.

Arendal-ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) leder arrangementsrådet i Arendalsuka. Til Nationen forteller han at det kun er 35 arrangementer som holdes av kommunikasjonsbyråer.

(©NTB)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse